Zermatt-allt och lite till! Torsdag-söndag v.44

  • 22 km skidpister

  • 100 km MTB leder

  • 400 km vandringsleder

  • I samarbete med Konfido och Järvsöguiderna

Pris per person inkl flyg med SAS, tågtransfer, boende med frukost, dubbelrum med två separata sängar. Rabattkort som ger 50% rabatt på vandrings och cykel liftkort.

SAS flyg Arlanda- Zurich-Arlanda:
Utresa 2 NOV kl 16.20 från Arlanda, ankomst Zermatt 23.44
Hemresa 5 NOV, 20.25från Zurich, avresa från Zermatt 14.37

Pris del i dubbelrum Hotel Rhodania
Vuxen, 9 495 kr/person

Tillkommer luncher, after ski och måltidstryck middag och annat inte nämnt ovan samt följande: 3 dagars skidliftkort 2 400 kr, 1 dagars cykelliftkort från 450 kr/dag inklusive rabatt & 1 dagars vandringsliftkort från 400 kr/dag inklusive rabatt.

OM ZERMATT
Vid foten av Tobleroneberget Matterhorn ligger ett av Europas bästa sommar skidområden, 21 km pist med några breda pister och en välkänd park.

Klättring för alla från Via Feratta och glaciärvandring till toppen av Breithorn, Europas enklaste 4 000 möh topp att besegra till teknisk svår klättring ochl att bestiga Polux eller Monte Rosa.

Att vandra med utsikt över det flesta av Eurropas 4 000 möh toppar är en häftig upplevelse, antingen börjar du i byn eller så tar du tåget upp mot Gornergrat och stiger av där det passar dig och börjar vandringen där.

Cykellederna sträcker sig från 3 100 möh och ner i dalen långt nedanför Zermatt. Utbudet är varierat allt från breda stigar och flow trail till tekniska singel trail och leder byggda av romarna för transport över Alperna. Vilka leder som är öppna påverkas av vädret, det kan snöa på 2 500 möh även på sommaren och då är inte alla leder tillgängliga.

Zermatt är en pittoresk by med anor från 1600 talet, de smala gatorna trafikeras endast av specialbyggda elbilar och ett fåtal hästskjutsar. Alla som kommer med vanlig bil eller buss får parkera i byn nedanför Zermatt och ta tåget sista biten.

I Zermatt är utbudet av restauranger och barer stort liksom utbudet av affärer. Över hundra restauranger med kök från hela världen. Uppe på berget finns några riktiga guldkorn som serverar utsökt lunch, utbudet varierar efter väder och tid på året.

Det första turisterna som kom till Zermatt gjorde det för den storslagna naturen, långt senare kom skidåkarna fortfarande är det så att det är knappt hälften av Zermatts årliga besökare kommer för att åka skidor. Att ta tåget upp till Gornergrat på över 3000 möh är en naturupplevelse utöver det vanliga. Till glaciärgrottan på toppen av skidområdet tar sig även de som inte åker skidor, efter besöket i glaciärgrottan tar hissen dig upp till Europas högsta utsiktsterass.

OM HOTELLET
Hotel Rhodania rent och enkelt hotel med bra läge inte långt från kyrkbron med gång avstånd till Matterhorn Express och huvudgatan. I kvarteret finns några trevliga barer och bra restauranger.

Läs mer om Hotel Albana Real på hotellets hemsida.

Abisko 2023

  • Info och datum kommer

Kebnekaise 2023

  • Info och datum kommer

Kontakta oss