Järvsöguidernas Via Ferrata – Halloweenspecial

Ett spännande äventyr för hela familjen i en förtrollande skogsmiljö!

Ni tar er fram genom den dimmiga klätterleden där överraskningar lurar bakom varje träd. Spöken och gastar väntar på att skrämma er längs stigen till toppen av berget. När ni väl når toppen finns där en mystisk plats med en gammal viloplats och en skrämmande staty som vaktar området. Här kan ni pausa för att njuta av en spöklik picknick och kanske dela spökhistorier innan ni beger er vidare.

Järvsöguidernas Via Ferrata Halloweenspecial dagtid

Ett spöklikt äventyr för hela familjen eller kompisgänget i en förtrollande skogsmiljö!

Ni klättar på klätterleden och stöter på glada spöken och busiga pumpor längs vägen. När ni når toppen av berget finns där en mysig plats där ni kan sitta ner och njuta av spöklika godsaker. Kanske kan ni även hitta några magiska skatter som gömmer sig i närheten!

Starttid: Väljs i bokningen
Tid: Klättringen tar ca 2 timmar i lagom takt
Antal: Valfritt
Pris: Ungdom <16 år 249 kr, Vuxen 299 kr och Familj 2+2 899kr

Samlingsplats i byn i var shop där du hämtar ut utrustning: Järvsöguidernas Café & Shop, Turistvägen 60

Järvsöguidernas Via Ferrata Halloweenspecial by Night

Ett kusligare äventyr för modiga barn och deras modiga vänner i en skog där träden susar hemlighetsfullt.

Ni vandrar genom skogen och på berget, omgivna av en tystnad som får håren på armarna att resa sig. Plötsligt ser ni skuggor som rör sig, och det känns som om ögonen från okända varelser betraktar er. Skrattande spöken och illmariga pumpor dyker upp längs vägen, redo att spela sina otäcka lekar med er. Var beredda på överraskningar som lurar bakom varje träd.

När ni till slut når toppen av berget, möts ni av en förtrollande plats. Där finns en viloplats full av hemligheter, och bredvid den vilar en staty som ser ut att vilja berätta en skräckinjagande historia. Här kan ni sitta ner och försöka skaka av er känslan av att bli förföljda, medan ni försöker njuta av en spöklik picknick.

Men var försiktiga! Vem vet vilka gastar och mörka krafter som gömmer sig i skuggorna, väntande på att smyga sig närmare…

Starttid: Från kl. 19
Tid: Aktiviteten tar ca 2 timmar i lagom takt
Antal: Valfritt
Utrustning: Sele, hjälm och pannlampa
Pris: Ungdom <16 år 249 kr, Vuxen 299 kr och Familj 2+2 899kr
Specialpris: boka 5 ungdomar men betala för 4

Samlingsplats vid starten av Via Ferrata.

Järvsöguidernas Via Ferrata

Det krävs inga förkunskaper. Du klättrar, går och tar dig fram längs bergets klippor, på stålpinnar och vajrar – säkrad med klätterutrustning till toppen!

Vi rekommenderar att du är längre än 130cm och du klättrar med målsman till och med du fyllt 16 år.

All klättring sker på egen risk.

FAQ

Nej det är inte svårt, du följer leden hela tiden och flyttar kabinhakarna som vi går igenom med er innan er tur.Leder går genom skogen på berget upp mot toppen.

Nej det spelar ingen roll i vilken form du är, tempot bestämmer du helt själv. Viktigast är att ta det försiktigt.

Ja, vi använder selar och hjälmar avsedda för ändamålet och det är den utrustning man ska använda för att få klättra. Har man egen utrustning så ska vi godkänna den innan klättringen sker.

Kläder efter väder, ha gärna med en ryggsäck med någon extra tröja eller byxor.

När du kommer till toppen och har njutit av er eventuella fika och utsikten så följer ni skyltarna som finns på plats. Det kommer finnas två val. 1. Järvstigen via Toppliften. 2. Järvstigen via Trappstigen. Vill man åka lift ner så behöver man lämna utsiktplatsen senast kl.15,30. Har klockan passerat kl.15,30 så är det Trappstigen som gäller för alla.

Ingår i din bokning

  • Sele, hjälm ingår

  • Kan välja till guide

  • Kan köpa till Fikaryggsäck

Kontakta oss