Toppturskidåkning i Järvsö,
Vemdalen och Lofsdalen

Morgonturen Järvsö

Aldrig testat toppturskidåkning? Då är detta något för er. Vi lär er och ni får testa i er egen takt. Vi tar oss fram i mörkret med hjälp av pannlampa genom lite olika miljöer. Vi går genom pister, skog och upp på berg och får ett eller par sköna åk. Passar bra för nybörjaren och för den morgonpigge som verkligen vill få en stund för sig själv och njuta av naturen.

Minsta antal: 2 personer
Tidsåtgång: 2 timmar
Vad som ingår: Skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon ingår.
Pris: 600kr/person
Övrig info: Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja, solglasögon, solkräm och kamera.

Topptur halvdag Järvsö

Här tar vi oss längre från folk och hus. Hittar miljöer för dagen som ska förgylla vår dag på ett optimalt sätt oavsett väderförhållanden. Vi kommer ta oss genom härliga miljöer och underbara utsikter för att sen ta oss ner genom sköna åk. Vi kommer hinna med 1-3 åk utför beroende på tur. Vi anpassar turen efter gruppen och det viktigaste är att få känna på naturupplevelsen.

Minsta antal: 2 personer
Tidsåtgång: 3 timmar
Vad som ingår: Skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon.
Pris: 850kr/person
Övrig info: Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja, solglasögon, solkräm och kamera.

Hamra nationalpark

Följ med oss till en av våra Svenska Nationalparker. Hamra Nationalpark är en av Sveriges äldsta nationalparker belägen dryga timmen från Järvsö. Här får du uppleva en ca. 400 år gammal urskog, vattendrag och myrmarker. Ta med din familj, kompisgäng eller företag och upplev en naturupplevelse utöver det vanliga.

Vildmarken är ett faktum.

Vintertid så tar vi oss runt med snöskor eller turskidor.

Vid väl vald plats så tar vi vårt fina lokalproducerade fika och vårt egen rostade kaffe, te eller varm choklad samt tillagar Kôlbulle över öppen eld.

Följ med oss en halvdag eller heldag. 

Minsta antal: 4 personer
Tidsåtgång: Halvdag 4 timmar
Vad som ingår: Guide, skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon ingår alt. snöskor och stavar.
Startkostnad: 3000kr+ 250kr/person

Minsta antal: 4 personer
Tidsåtgång: Heldag 8 timmar
Vad som ingår: Guide, skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon ingår alt. snöskor och stavar.
Startkostnad: 5000kr+ 250kr/person
Övrig info: Ta med egna goggles, extra tröja, solglasögon, solkräm och kamera.

Skoterburen Freeski på Särvfjället
förmiddag eller eftermiddag

Ta med polarna eller din familj och häng med oss ut på himmelska fjäll. Vi tar skotrarna från Fjällorren för att ta oss till vår första topp för fina freeski-åk. Frihetskänslan kommer att bli total och adrenalinpåslaget maxat när du susar ner för backar med kritvitt puder. Vi transporterar oss till åken med hjälp av skotrar för att få till så många åk det går.

Minsta antal: 2 personer, max 6 personer.
Vad som ingår: Skoter för 2 personer. Skidor, pjäxor och stavar från Salomon.
Lavinutrustning: (Sändare, sond och spade).
Lunch på Fjällorren.
Pris: 1800kr/person
Egen guide: 6700kr (1-4 personer)

Övrig info: Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja, solglasögon, solkräm och kamera så ni kan föreviga er härliga dag.

Transport: Egen bil.

Topptur Sonfjället
Bokningsbart från vecka 7, 2024

Sonfjället reser sig i ensamt majestät över det omgivande landskapet. Nästan var du än befinner dig i Härjedalen så avtecknar sig den karaktäristiska silhuetten mot horisonten.

Vi parkerar våra bilar vid Nysäterns Fjällgård där vi beroende på väder och grupp tar på oss stighudar och börjar vår tur upp på fjället. Vi kommer ha fina möjligheter till underbar skidåkning under dagen och härlig fika i Sododalen.

Minsta antal: 4 personer och max 8 personer
Tidsåtgång: Heldag (5-6 timmar)
Vad ingår: Skoter, skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon. Lavinutrustning: (Sändare, sond och spade). Vi bjuder på kaffe, bars och kalla drycker. Möjlighet finns att köpa till en lokalprodudcerad matig smörgås.
Pris: 1575kr/person
Egen guide: 7000kr (1-4pers) Därefter 1000kr/person

Övrig info: Ta med egen skidhjälm, goggles och en extra tröja. Det kan också vara bra och ta med solglasögon, solkräm och kamera så ni kan föreviga er härliga dag.

Transport: Egen bil

Topptur Fjällturen Lofsdalen

Vi kommer ta oss upp på fjället med hjälp av bandvagn där vi tar en kopp varm dryck. När vi klätt oss så hudar vi på våra skidor och för egen maskin tar oss upp på fjälltoppar för härliga åk. Vi kommer välja tur anpassade efter gruppen och vi kommer kunna splittra gruppen vid behov. Som avslutning serveras vi en matig våffla innan hemfärd.

Minsta antal: 4 personer, max 14 personer.
Vad som ingår: Skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon. Lavinutrustning: (Sändare, sond och spade). Varm dryck och matig våffla.
Pris: 1750kr/person
Övrig info: Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja, solglasögon, solkräm och kamera så ni kan föreviga er härliga dag.

Transport: Egen bil. Vi möts kl.8,00 vid Karins Sportbod som är belägen centralt i Lofsdalen By.

Toppturskidåkning

Kläder efter väder är ett klassiskt uttryck. Grundregeln är samma som vid vanlig skidåkning men tänk på att du blir extra varm när du går uppför. Lager på lager principen är ett bra tips där du kan variera kroppsvärmen genom att ta av eller sätta på flera lager. Ett värmeplagg till fikastunden är att rekommendera. En buff som skyddar ansiktet mot vind är också bra att ha.

Utrustning från Salomon ingår
(skidor, pjäxor, stavar, ryggsäck)

Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja

Ta med solglasögon, solkräm och kamera

Kontakta oss