Toppturskidåkning

Kläder efter väder är ett klassiskt uttryck. Grundregeln är att tänka samma som vid vanlig skidåkning men att tänka på att du blir extra varm när du går uppför. Lager på lager principen är ett bra tips där du kan variera kroppsvärmen genom att ta av eller sätta på flera lager. Ett värmeplagg till fikastunden är att rekommendera. En buff som skyddar ansiktet mot vind är också bra att ha.

  • Utrustning från Salomon ingår (skidor, pjäxor, stavar, ryggsäck)

  • Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja

  • Ta med solglasögon, solkräm och kamera

Morgonturen

Aldrig testat toppturskidåkning? Då är detta nå-got för er. Vi lär er och ni får testa i er egen takt. Vi tar oss fram i mörkret med hjälp av pannlampa genom lite olika miljöer. Vi går genom pister, skog och upp på berg och får ett eller par sköna åk. Passar bra för nybörjaren och för den morgonpigge som verkligen vill få en stund för sig själv och njuta av naturen.

Minsta antal: 2 personer
Detta ingår: Skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon ingår.
Pris: 600kr

Topptur halvdag

Här tar vi oss längre från folk och hus. Hittar miljöer för dagen som ska förgylla vår dag på ett optimalt sätt oavsett väderförhållanden. Vi kommer ta oss genom härliga miljöer och underbara utsikter för att sen ta oss ner genom sköna åk. Vi kommer hinna med 1-3 åk utför beroende på tur. Vi anpassar turen efter gruppen och det viktigaste är att få känna på naturupplevelsen.

Minsta antal: 2 personer
Detta ingår: Skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon ingår.
Pris: 750kr

Hamra nationalpark

Vi är stolta och glada över att vi är partners med Sveriges Nationalparker och Hamra Nationalpark. Hamra har två miljöer och den ena är att tura över marker som på sommaren är otillgänglig vildmark. Turen är flack med fantastiska vidder. Den andra är att ta sig genom en urskog som är ca. 400 år gammal. Känslan av närheten till dåtid infinner sig väl. 

Topptur halvdag i Vemdalen

Vi tar oss direkt upp på fjället och kommer ut snabbt till det fria och snötäckta fjällen för vår fina tur.

Väl uppe på fjällryggen så tar vi första bäst åk i lössnön. Vi kommer hinna med 2-3 åk beroende på åkets längder. Kommer bli en härlig tur

Minsta antal: 2 personer
Detta ingår: Utrustning från Salomon ingår. Skidhjälm, goggles behöver ni ta med själva.
Pris: 950kr

Topptur heldag i Vemdalen

Vi kommer ta oss upp med lift eller skidor och ta oss en bra bit från liftsystemen innan vi tar vårt första åk ner. Utsikten, miljön är sagolik och upplevelsen kommer bara bli bättre när vi sen tar vårt första åk ner på fjället.

När vi känner oss sugna så kommer vi ta vårt fika på någon lämplig plats. Vi kommer hinna med 2-4 åk beroende på längden på åken.

Minsta antal: 2 personer
Detta ingår: Utrustning från Salomon ingår. Skidhjälm, goggles behöver ni ta med själva.
Pris: 1550kr

Fjällturen heldag

Vi lämnar Järvsö kl 6.00 för en dag och tar oss till Lofsdalen. Vi kommer ta oss ut på fjället och välja tur anpassade efter gruppen. Vi planerar att vara tillbaka ca kl 18.00 i Järvsö. 

Minsta antal: 4 personer
Detta ingår: Skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon ingår.
Pris: 1870kr

Konferens & grupper

Är ni en större grupp eller konferensgäng som vill cykla? Läs mer om de möjligheterna här.

Läs mer

Aktivitetspartners