MTB – Cross Country i Järvsö

MTB – Cykellek, 5-6 år

Kom och lär dig grunderna och få bättre kontroll på din cykel. I grund handlar det om cykelglädje, att vi har kul, får se mycket olika upplevelser, möta nya kompisar och i kombination med detta lära oss mer om vår cykel. Vi kommer öva på olika moment så som vår position, bromsteknik, växelteknik, svängteknik på platt mark och guidar er genom de anpassade leder i vårt MTB-område. Passar dig som är mellan 5-6 år som vill få bättre kontroll på cykeln samtidigt som du lär dig teknikgrunderna och njuter av härlig cykling i skogen på berget.

Minsta antal: 2 personer
Tid: 90 minuter
Ålder: 5-6 år
Dag: Måndag, onsdag, fredag och lördag
Pris: 295 kr/per barn
Samlingsplats: JBP Torg

MTB – Kurs, 7-10 år

Kom och lär dig grunderna och få bättre kontroll på din mountainbike. Vi kommer att öva i Teknikområdet på kontroll, position och kurvtagning. Passar dig 7-10 år och som vill få bättre kontroll på cykeln samtidigt som du lär dig teknik och njuter av härlig cykling i skogen på berget.

Minsta antal: 2 personer
Tid: 90 minuter
Ålder: 7 – 10 år
Dag: Måndag, onsdag, fredag och lördag
Pris: 295 kr/per barn
Samlingsplats: Startplats är JBP Torg

MTB – Kurs, 11-15 år

Kom och lär dig grunderna och få bättre kontroll på din mountainbike. Vi kommer att öva i Teknikområdet på kontroll, position och kurvtagning. Passar dig 11-15 år och som vill få bättre kontroll på cykeln samtidigt som du lär dig teknik och njuter av härlig cykling i skogen på berget.

Minsta antal: 2 personer
Tid: 90 minuter
Ålder: 11 – 15 år
Dag: Måndag, onsdag, fredag och lördag
Pris: 295 kr/per barn
Samlingsplats: JBP Torg

MTB – Kurs vuxna

Kom och lär dig grunderna i mountainbike. Vi utmanar oss i Teknikområdet och övar på kontroll, position och kurvtagning. Passar dig som är nybörjare eller inte cyklat så mycket mountainbike tidigare och som vill få bättre kontroll på cykeln, samtidigt som du lär dig teknikgrunderna och njuter av härlig cykling i skogen på berget.

Minsta antal: 2 personer
Tid: 90 minuter
Ålder: från 16 år+
Dag: Måndag, onsdag, fredag och lördag
Pris: 295 kr per person
Samlingsplats: JBP Torg

MTB – Tur Järvsö

Här tar vi oss rakt ut i vildmarken. Vi anpassar val av leder helt beroende på gruppens nivå. Du kommer utmanas och uppleva Hälsinglands skogar, dalar och berg från en mängd härliga platser under turen.

Minsta antal: 3 personer
Tid: cirka 3 timmar
Pris: 850kr/person inkl. cykel eller 495kr/person med egen cykel
Samlingsplats: Järvsöguiderna Café & Shop

MTB – Tur i Loos & Orsa Finnmark

Här tar vi oss rakt ut i vildmarken i Orsa Finnmark. Vi anpassar val av leder helt beroende på gruppens nivå. Du kommer utmanas och uppleva dalar och berg från en mängd härliga platser under turen.

Som tillval kan du även boka in besök i Loos Koboltgruva eller Hamra Nationalpark..

Minsta antal: 4 personer
Tid: 5 timmar ink transport (tillkommer 2 timmar för Loos Gruva eller Hamra Nationalpark)
Övrigt: Cykel och hjälm, trailpass och guide

MTB – Privatlektion med egen instruktör 60 min

Maxa dina cykelkunskaper och hyr din egen guide på cykel i 60 min. Genom att hyra en av våra cykelguider får du fokusera på just det du vill utveckla och upptäcka. Tillsammans med guiden planerar du tiden utifrån din nivå och dina mål. Alla åldrar är välkomna och du kan vara allt från nybörjare till mer erfaren cyklist. Dag och tid bokas på förfrågan.

Minsta antal: 1 personer
Tid: 60 minuter
Ålder: alla åldrar
Samlingsplats: JBP Torg

Hyra cykel

För att hyra cykel rekommenderar vi er att göra det här.

MTB – Crosscountry i Järvsö

Till skillnad från den liftburna downhillcyklingen trampar man både uppför och utför och använder ingen lift. Det finns mängder av fina cykling att upptäcka i och omkring Järvsö. Både maskin byggda leder i Cykla Järvsö och stigcykling längs naturliga stigar.

Vill du utveckla din cykelteknik, utmanas på din nivå och samtidigt uppleva Järvsö och Hälsinglands fantastiska miljö. Boka in dig på öppen grupp, egen guide-instruktör, kurs eller familjeupplevelse för att maximera ditt besök hos oss.

FAQ

Nej, våra guider och instruktörer är duktiga på att anpassa stig och tempo efter förutsättningar och er tidigare erfaranhet. De maskingrävda lederna är anpassade efter alla nivåer från nybörjare till avancerade cyklister och vi väljer rätt led för just dig och er. Boka där cykelhyra ingår hos oss eller hyr din cykel hos www.jarvsomtb.se

Nej det spelar ingen roll i vilken form du är, vi anpassar turerna så att alla kan känna sig nöjda. Vi kanske kör lite extra nedför eller slänger in en vattenpaus när det behövs oavsett när det behövs.

Ja. Vi har några av marknadens bästa cyklar från Järvsö Bergscykel Park och NS Bikes. Våra cyklar är optimalt anpassade för den terräng som finns här i Järvsö. Stötdämparna går att låsa för den terräng vi kommer hamna i, utförs, flackt och uppförs. MTB-XC cyklarna får inte användas till den liftburna downhillcyklingen.

Shorts och t-shirt. Är det en kallare dag kan det vara skönt med en underställströja och tunna långbyxor. Gymnastikskor med så platt sula som möjligt.

I bokningsbekräftelsen så står det samlingsplats och det finns en karta vid infotexten om din aktivitet. Antingen så ses vi vid våt ställe Järvsöguiderna Café & Shop mitt i Järvsö By (Turistvägen 60) eller vid starten av XC-ledernas start.

Hardtail-cyklarna är framdämpade och erbjuder inte samma flexibilitet som de heldämpade modellerna. Vi använder oss av NS Bikes heldämpade MTB-cyklar när du bokar alternativen där cykel ingår. Både hardtail och heldämpade går annars bra att använda i våra miljöer.

Ingår i din bokning

  • Guide/Instruktör

  • Säkerhetsgenomgång

  • Trailpass inom Cykla Järvsö ledsystem

  • Teknikintro

Kontakta oss