Järvsöguidernas Via Ferrata – klätterstig för alla

Ett äventyr för familjen, kompisgänget eller konferensen i trolsk skogsmiljö!

Du klättrar, går och tar dig fram längs bergets klippor, på stålpinnar och vajrar – säkrad med klätterutrustning till toppen!
Väl uppe finns en skön parkbänk och där ni kan fika och njuta av utsikten.

Järvsöguidernas Via Ferrata

Starttid: Väljs i bokningen
Tid: Klättringen tar ca 2 timmar i lagom takt
Antal: Valfritt
Pris: Ungdom <16 år 249 kr, Vuxen 299 kr och Familj 2+2 899kr

Samlingsplats i byn i var shop där du hämtar ut utrustning: Järvsöguidernas Café & Shop, Turistvägen 60

Klätterkombo

Följ med oss på vår komboaktivitet där du får köra båda våra klättringsmöjligheter i Bergsväggen och Järvsöguidernas Via Ferrata. Vi börjar med att ta oss till Bergsväggen där vi kommer klättra på vår 16m höga vägg och självklart ska vi försöka att utmana oss att ta oss till toppen och få den fantastiska utsikt som är där uppe.

När vi är klara så tar vi en kort promenad till vår Via Ferrata som är en klätterled genom skogen och upp på berg. När vi är i mål så avnjuter vi vårt härliga lokalproducerade fika bestående av en rejäl smörgås, vårt egenrostade kaffe och té. Kalla drycker har vi med oss under hela tiden vi är ute.

Tid: Väljs i bokningen
Antal: Valfritt
Pris: Vuxen 599kr, Ungdom upp till 16år 499kr och Familj 1499kr
Samlingsplats: Järvsöguidernas Café & Shop, Turistvägen 60

Järvsöguidernas Via Ferrata

Ett äventyr för familjen, kompisgänget eller konferensen i trolsk skogsmiljö! Här har du möjlighet att uppleva en form av bergsklättring, Via Ferrata under maximal säkerhet.

Det krävs inga förkunskaper. Du klättrar, går och tar dig fram längs bergets klippor, på stålpinnar och vajrar – säkrad med klätterutrustning till toppen! Väl på toppen så finns det bänkar att sitta på där du kan njuta av bedriften och utsikten som är milsvid.

Vi rekommenderar att du är längre än 130cm och du klättrar med målsman till och med du fyllt 16 år.

All klättring sker på egen risk.

FAQ

Nej det är inte svårt, du följer leden hela tiden och flyttar kabinhakarna som vi går igenom med er innan er tur.Leder går genom skogen på berget upp mot toppen.

Nej det spelar ingen roll i vilken form du är, tempot bestämmer du helt själv. Viktigast är att ta det försiktigt.

Ja, vi använder selar och hjälmar avsedda för ändamålet och det är den utrustning man ska använda för att få klättra. Har man egen utrustning så ska vi godkänna den innan klättringen sker.

Kläder efter väder, ha gärna med en ryggsäck med någon extra tröja eller byxor.

När du kommer till toppen och har njutit av er eventuella fika och utsikten så följer ni skyltarna som finns på plats. Det kommer finnas två val. 1. Järvstigen via Toppliften. 2. Järvstigen via Trappstigen. Vill man åka lift ner så behöver man lämna utsiktplatsen senast kl.15,30. Har klockan passerat kl.15,30 så är det Trappstigen som gäller för alla.

Ingår i din bokning

  • Sele, hjälm ingår

  • Kan välja till guide

  • Kan köpa till Fikaryggsäck

Kontakta oss