MTB – Crosscountry i Järvsö

MTB–XC Kurs

Är du helt nybörjare eller mer van stigcyklist men vill utveckla din trygghet och förmåga på din cykel? Boka då in dig på vår MTB – Kurs.

Minsta antal: 2 personer
Tid: 60 minuter
Pris: 250 kr
Samlingsplats:
Starten av XC–lederna

MTB-XC Kids

Vi tar hand om ditt barn. Vi lär känna cykeln och vi provar på flera olika tekniska delar i cyklingen både på platten och i enklare terräng. Vi fokuserar på cykelglädje och vi ska ha väldigt roligt tillsammans.

Minsta antal: 2 personer
Tid:
60 minuter
Pris: 200 kr
Samlingsplats: Starten av XC – lederna

MTB-XC Tur

Här tar vi oss rakt ut i vildmarken. Vi anpassar val av leder helt beroende på gruppens nivå. Du kommer utmanas och uppleva Hälsinglands skogar, dalar och berg från en mängd härliga platser under turen.

Minsta antal: 2 personer
Tid: cirka 3 timmar
Pris: Minst 2 deltagare och från 990kr
Samlingsplats: Järvsöguiderna Café & Shop, Järvsö By
Cykel och hjälm ingår

MTB-XC Familjetur

Vi tar med hela familjen ut på en tur på led och stigar i skogen. Vi kommer gå igenom vissa grundtekniker för att du ska få din cykling att kännas tryggare. Vi kommer avnjuta ett lokalproducerat stadigt fika vid någon av våra härliga fikaplatser.

Minsta antal: 2 personer
Kl: 13.00 2 timmar
Pris: 1 195kr
Samlingsplats: Starten av XC-lederna
Familjeturen inklusive fika

MTB-Tur i Loos & Orsa Finnmark

Loos Koboltgruva

Cykel
Hjälm
Trailpass
Entré till Loos Koboltgruva
Guider

Minsta antal: 4 personer
Pris: 1 550kr

Hyra cykel

För att hyra cykel rekommenderar vi er att göra det här.

MTB – Crosscountry i Järvsö

Till skillnad från den liftburna downhillcyklingen trampar man både uppför och utför och använder ingen lift. Det finns mängder av fina cykling att upptäcka i och omkring Järvsö. Både maskin byggda leder i Cykla Järvsö och stigcykling längs naturliga stigar.

Vill du utveckla din cykelteknik, utmanas på din nivå och samtidigt uppleva Järvsö och Hälsinglands fantastiska miljö. Boka in dig på öppen grupp, egen guide-instruktör, kurs eller familjeupplevelse för att maximera ditt besök hos oss.

FAQ

Nej, våra guider och instruktörer är duktiga på att anpassa stig och tempo efter förutsättningar och er tidigare erfaranhet. De maskingrävda lederna är anpassade efter alla nivåer från nybörjare till avancerade cyklister och vi väljer rätt led för just dig och er. Boka där cykelhyra ingår hos oss eller hyr din cykel hos www.jarvsomtb.se

Nej det spelar ingen roll i vilken form du är, vi anpassar turerna så att alla kan känna sig nöjda. Vi kanske kör lite extra nedför eller slänger in en vattenpaus när det behövs oavsett när det behövs.

Ja. Vi har några av marknadens bästa cyklar från Järvsö Bergscykel Park och NS Bikes. Våra cyklar är optimalt anpassade för den terräng som finns här i Järvsö. Stötdämparna går att låsa för den terräng vi kommer hamna i, utförs, flackt och uppförs. MTB-XC cyklarna får inte användas till den liftburna downhillcyklingen.

Shorts och t-shirt. Är det en kallare dag kan det vara skönt med en underställströja och tunna långbyxor. Gymnastikskor med så platt sula som möjligt.

I bokningsbekräftelsen så står det samlingsplats och det finns en karta vid infotexten om din aktivitet. Antingen så ses vi vid våt ställe Järvsöguiderna Café & Shop mitt i Järvsö By (Turistvägen 60) eller vid starten av XC-ledernas start.

Hardtail-cyklarna är framdämpade och erbjuder inte samma flexibilitet som de heldämpade modellerna. Vi använder oss av NS Bikes heldämpade MTB-cyklar när du bokar alternativen där cykel ingår. Både hardtail och heldämpade går annars bra att använda i våra miljöer.

Ingår i din bokning

  • Guide/Instruktör

  • Säkerhetsgenomgång

  • Trailpass inom Cykla Järvsö ledsystem

  • Teknikintro

Se alla aktiviteter

Kontakta oss